07.06.2019

Национална конференция по хирургия с международно участие

От 05 до 07 юни 2019 г. в град Плевен се проведе Националната конференция по хирургия с международно участие „Съвременни тенденции в хирургичните грижи“.

Областният управител Мирослав Петров приветстваха участниците в Националната конференция по хирургия. „Плевен е привилегирован в следващите два дни да бъде домакин на един толкова авторитетен форум“, каза областният управител.

Проф. Димитър Стойков, председател на Българското хирургично дружество и началник на Клиника по коремна хирургия в Университетската болница „Д-р Георги Странски“ в Плевен благодари на всички, допринесли за добрата организация на събитието. В изказването си проф. Стойков подчерта, че тази Конференция се провежда в годината на 45-годишния юбилей на МУ, Плевен.

Научната стойност на конференцията беше оценена високо от ректора на Медицинския университет в Плевен проф. Славчо Томов.

По време на форума беше представена системата Ригенера при лечение на трудно зарастващи рани с микро-присадки, като лекарите споделиха своя опит при лечението на първите български пациенти по този иновативен метод.

Без категория

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • 4 × 4 =